Главная » 2017 » Июль » 24 » Шолом для мотоцикла
22:40
Шолом для мотоцикла

Шолом для мотоцикла це невід'ємна частина екіпіровки, так як він виконує не тільки функцію захисту для здоров'я, але і від штрафів. Звичайно, багато нехтують і тим і іншим, але варто враховувати, що кожен мотоцикліст несе відповідальність за своє здоров'я, і здоров'я пасажирів, тому шолом необхідний і його варто вибирати дуже уважно.

Він повинен міцно прилягати до голови, але не викликати відчуття дискомфорту, бажано його купувати абсолютно новим, а перед придбанням виміряти окружність голови. Вага теж несе важливу місію, адже кожен індивідуальний, і варто враховувати свої фізіологічні особливості у виборі шолома, варто пам'ятати що якщо шолом легкий, то не значить поганий, а навіть, навпаки, чим легше, тим краще, тому що при частому застосуванні він не повинен викликати відчуття втоми і важкості. Для ще більшої безпеки бажано вибирати моделі класичної форми, без зайвих запчастин. Приміряючи в магазині переконайтеся, що вам зручно повертати голову на всі боки, і немає ковзання і порожнеч. Складається шолом з таких частин:

  • жорстка зовнішня оболонка (пластик, рідше карбон з-за зовнішніх якостей);
  • особовий щиток (скло);
  • поглинає енергію матеріал;
  • зона комфорту;
  • система кріплення.

Розберемо все по порядку. Зовнішня оболонка повинна бути міцною, для того щоб у нещасних випадках розподіляти силу удару більш рівномірно, і її форма повинна бути обтічним. Особовий щиток повинен бути не затемнений, і з хорошим радіусом оглядовості. Поглинає енергію матеріал складається з пінополістиролу він потрібен для того, щоб пом'якшити удар. Зона комфорту-це вигин який міцно прилягає до потиличної частини голови (важливо пам'ятати, щоб ця частина не здавлювали шийні хребці).
Замовляйте мотоциклетний шолом дешево на сайті: sporte.com.ua/motoshlemy-vizory-dlya-shlema/.

Система кріплення буває різна в залежності від моделі шолома, матеріал повинен бути грубим, але і не дуже м'яким. Також, варто відзначити матеріал обшивки шолома зсередини, щоб уникнути роздратування шкіри і дискомфорту по можливості треба вибирати варіанти з більш природними матеріалами. Якщо ви поки не визначилися з моделлю, то ми рекомендуємо вам купити шолом модуляр – він відмінно підходить для багатьох ситуацій і зручний для початківців.

Доглядати за шоломом варто теж дуже акуратно, адже це ваш вірний захисник. Завжди стежте за тим де, як і в яких умовах ви його зберігаєте. Не забувайте протирати лицьовій щиток від комах, а так само очищати внутрішню обшивку.

Просмотров: 467 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: