Главная » Статьи » Інше » Інше

Названо шість продуктів, найбільш корисних для мозку

Британський дієтолог Кассандра Барнс назвала шість продуктів харчування, регулярне вживання яких дозволяє зміцнити пам'ять і поліпшити концентрацію, а також в цілому сприяє поліпшенню роботи мозку. У цей список увійшли як страви, які час від часу з'являються практично на будь-якому столі, так і продукти порівняно незвичайні.

Названо шість продуктів, найбільш корисних для мозку фото: pixabay.com
В першу чергу фахівець рекомендує вживати в їжу лосося та інших риб, жир яких містить докозагексаєнову кислоту. Ця незамінна поліненасичених жирних кислот класу Омега-3, за словами дієтолога, дозволяє зміцнити пам'ять і навіть збільшити IQ. Барнс згадує, що дана кислота міститься в сірій речовині головного мозку людини, що в повній мірі підкреслює його значимість. Також лосось містить велику кількість вітаміну B12, який для нервових клітин також необхідний. Нарешті, багато білків в даній рибі виступають «будматеріалами» для нейромедіаторів, біологічно активних хімічних речовин, за допомогою яких здійснюється передача електричного імпульсу від нейронів.

Також Барнс закликає включати в свій раціон гарбузове насіння - вони містять цинк, деяка кількість якого необхідно для підтримки когнітивних здібностей людини, тобто його вміння думати, вчитися і роздумувати логічно. Крім цього, для процесів мислення корисні містяться в гарбузовому насінні магній, а також ряд жирів і білків.

Яйця, за словами дієтолога, являють собою важливу складову раціону людини з багатьох причин, і користь для мозку - не остання з них. Вони містять речовину під назвою холін, що поліпшує пам'ять, а також вітаміни групи B і залізо.

Ще один продукт, корисний для мозку, не дуже часто використовується в стравах західної кухні, хоча і вельми популярний, наприклад, в Японії. Це морські водорості, які, за словами Барнс, містять велику кількість йоду - елемента, якого часто не вистачає в продуктах, що вживаються представниками західної культури. Ймовірно, водорості є для таких людей «відсутньою ланкою» раціону, передбачає дієтолог.

Як десерт Барнс пропонує вибирати гіркий шоколад - він багатий антиоксидантами, а також вже згаданими залізом, магнієм і цинком. При цьому чим менше солодким буде шоколад, тим більше користі він принесе мозку, стверджує фахівець. Якщо ж людині хочеться з'їсти щось одночасно солодке і сприяє поліпшенню розумової діяльності, вона рекомендує чорницю або лохину - ці ягоди містять поліфеноли, особливо корисні для мозку літніх людей.

Категория: Інше | Добавил: 329 (07.12.2016)
Просмотров: 81 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: